Hogyan függ össze a szkennelés és az optimális energia-beosztás?

Mondjuk úgy, hogy egy meccsbe 100 egység energiával mész bele, ami folyamatosan csak fogyni fog a játékidő végéig; egyrészről ezért nem mindegy, hogy konkrétan mire használsz belőle és mennyit; másrészről pedig, mint kiváló középcsatár nem engedheted meg magadnak, hogy a feladatkörödnek egy teljes ciklusában egyszer se legyél a helyeden, vagyis ott, ahonnan valós esélyed van a gólalkotáshoz kapcsolódni.

ELMÉLETI ALAPOK + JAVASOLT PRAKTIKA

KATEGÓRIA: Helyzetbekerülés

Az előző tréningben már esett szó az energia-gazdálkodásról, mégpedig az egyopciós becsatornázás kapcsán, az ezt követőben pedig a konkrét feladatKÖR meghatározását sajátíthatod el, de most akkor nézzük meg, hogy miért is olyan fontos egyik is és másik is…

A klip valójában egy olyan jelenetet mutat be, amikor előzményként a labdakihozatalban elveszik a labda és egy azonnali visszatámadással ugyan gyors labdaszerzés következik, de a konkrét mozzanat az lenne, ami pont ezen előzmények miatt nem valósul meg. Szóval a konkrét mozzanat valójában nincs is, mert az előzmény direkt következménye, hogy nem jöhet létre a helyzetbekerülés, ráadásul még nagymértékű energiavesztés is bekövetkezik. Nézd meg a kiemelt jelenetet, ha egy kis ízelítőt szeretnél!

by aa (videoforrás: Heracles Almelo YouTube)

JUTALMAZD A MUNKÁMAT ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSSAL

Ez az ismeretterjesztő felület azért nem méregdrága kurzusként kerül értékesítésre, mert semmiképp sem szeretnék az anyagi lehetőségei miatt kizárni és megkülönböztetni senkit, aki a tanulásra egyébként meg befektetésként tekint. Egyetlen módja maradt hát a kölcsönös, lehetőségeink viszonylatában arányos értékcserének, tiszteletkifejezésnek, gesztusgyakorlásnak. Ez pedig az önkéntes támogatás egy adománygyűjtő közösségi oldalon keresztül. Patreon a neve és általa egyre népszerűbb az önkéntes közösségi támogatás.

Előnyei:

  • havi rendszerességgel tudsz önkéntesen, a lehetőségeidhez mérten támogatni, akár névtelenül is
  • kényelmes, mert felmész az alkotói oldalamra, beállítod az összeget, egyszer regisztrálsz (Google, Facebook vagy e-mail fiókoddal) és támogatsz
  • bankkártyás és PayPal fizetés is lehetséges
  • minden hónap elején automatikusan levonják a megjelölt összeget a számládról az országod áfájával együtt
  • bármikor módosíthatod vagy megszüntetheted a következő hónaptól a támogatásod (Manage membership)
  • a Patreon e-mail értesítőiről is leiratkozhatsz (My profile setting)
  • a felület angol nyelvű, de könnyű eligazodni rajta
  • magyar nincs, de ide kattintva elérhető egy angol nyelvű útmutató képernyőfotókkal, ha elakadnál 

FORRÁS:

A jelenet a Jong Heracles – Jong Venlo mérkőzésből származik, melyet 2020.02.03-án játszottak (forrás: Heracles Almelo YouTube)

Teljes mérkőzés IDE KATTINTVA megtekinthető: