Milyen alapvető jeleket használhatsz labdabirtokban labda nélküliként, hogy stílusosan és hatékonyan tudj kapcsolódni valamennyi támadásvezetésetekhez?

A labda nélküli játékosok határozzák meg a játék lehetséges folytatási irányait azzal, hogy adják a jeleket, mégpedig úgy, hogy a labdás tudja azokat venni, majd kiválasztani közülük térben-időben-dinamikában a szándékához képest a legjobbat.

A labdakérés a három alapvető játékfeladat egyike a labdabirtok alapsejtjében. Gyakorlatilag ezekben a játékfeladatokban manifesztálódnak a szándékok. Testet ölt a szándék megoldás képében. Megoldhatsz és teremthetsz is játékhelyzeteket általuk. Mielőtt belevágsz a tréningbe, érdemes átnézned a módszertani összefoglaló 24-26. oldalán a dinamikai részben taglalt alapsejteket, valamint a 44-46. között a játékhelyzet-megoldás és -teremtés algoritmusában használatos szerepeket.

KATEGÓRIA: Bemelegítés

Konkrétan tehát a labdakérés jeladással, különböző szignálokkal és azok kombinációival történik. Én 4 ilyen alapjelet határoztam meg, melyek két nagy csoportba tartoznak aszerint, hogy várhatóan testkontaktust von majd maga után vagy ponthogy inkább kerülheted vele a párharcot. Kedvcsinálóként a tréninghez, nézd meg az alábbi klipeket!

  1. klip: labdafelélépés
by aa (videoforrás: Heracles Almelo YouTube)

2. klip: ráállás a védőre

by aa (videoforrás: Heracles Almelo YouTube)

3. klip: beindulás

by aa (videoforrás: Heracles Almelo YouTube)

4. klip: leválás

by aa (videoforrás: Heracles Almelo YouTube)

ÖNKÉNTES TÁMOGATÁS